TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!

MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından corono virüs salgını nedeni Çevre Yönetim Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamındaki uygulamaların bir kısmının askıya alındığına ve E-İzin ve E-yeterlilik uygulama sorunlarıyla ilgili Bakanlığa gelinmemesi konusunda  17.03.2020 tarihinde duyuru yayımlandığı konusu 18.03.2020 tarihinde Odamız web sitesinden duyurulmuştu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü web sayfasında yayımlanan 20.03.2020 tarihli duyuru ile "Halkın Katılımı Toplantıları" ve "İnceleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantıları" Nisan ayı sonuna kadar iptal edilmiştir.

 

 Halkın Katılımı Toplantıları ve İnceleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantıları ertelenmiştir.   20 Mart 2020

Halkın Katılımı Toplantıları ve İnceleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantıları ertelenmiştir.

Bilindiği üzere, tüm dünyada etkili olan Coronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için; Cumhurbaşkanlığı Makamı‘nca onaylanan ve Resmi Gazete‘de yayımlanan Genelge‘ler, Bakanlığımızın 2020/6 sayılı Genelgesi kapsamında bir dizi tedbir ve önlemlerin alındığı, bu kapsamda da ÇED Yönetmeliği‘nin 9. Maddesi gereğince yapılması gereken "Halkın Katılımı Toplantıları"nın ve 12. Maddesi gereğince yapılması gereken "İnceleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantıları"nın 18 Mart 2020-10 Nisan 2020 tarihleri arasında (18 Mart ve 10 Nisan dahil) düzenlenmeyeceği hususu Taşra Teşkilatımıza duyurulmuş ve web sayfamızda da yayınlanarak ilgililer bilgilendirilmiştir.

20.03.2020 tarih ve 31074 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanan 2020/3 sayılı Genelge‘de; "….Ulusal ve Uluslararası düzeyde açık veya kapalı alanlarda düzenlenecek her türlü bilimsel, kültürel, sanatsal ve benzeri toplantıların veya aktivitelerin Nisan Ayı sonuna kadar ertelendiği" belirtildiğinden, "Halkın Katılımı Toplantıları" ve "İnceleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantıları" Nisan ayı sonuna kadar iptal edilmiştir.

Yeni toplantı tarihleri ilgililere duyurulacaktır.

https://ced.csb.gov.tr/halkin-katilimi-toplantilari-ve-inceleme-ve-degerlendirme-komisyon-toplantilari-ertelenmistir.-duyuru-406742

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı` nın göstermiş olduğu hassasiyetine meslektaşlarımız adına teşekkür ediyoruz. Mart sonuna kadar yapılması gereken beyanlar, teyit ölçümleri, numune alma ve analiz süreleri ve izin-lisans sürecindeki sürelerin iptal edilmesi konusunda da aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.

 

20.03.2020 00:00
Okunma Sayısı: 252