TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
ODAMIZIN AKADEMİK FAALİYETLERİ KAPSAMINDA 10. ULUSAL ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, GENELMERKEZ SEKRETERYASINDA 12-13-14 EYLÜL 2013 TARİHLERİNDE, ANKARADAHACETTEPE ÜNİVERSİTESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

 

Genel Merkezimiz  sekreteryasında 12-13-14 Eylül 2013 Tarihlerinde  gerçekleştirilecek olan ÇMO 10. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi‘nin 3. Düzenleme  kurulu toplantısı ve Bilim Danışma Kurulu Toplantıları 05 ocak 2013 tarihinde Ankara‘da gerçekleştirilmiştir. Odamız Şube ve Temsilciliklerinden gelen Düzenleme Kurulu üyeleri ile Akademisyenlerin bir araya geldiği  kurullarda; Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu tarafından, Hacettepe Üniversitesi‘nde yapılan toplantının detayları ve Üniversitenin Çevre Mühendisliği Bölümü ile Uygulama& Araştırma Merkezi‘nin Kongre sürecinde ÇMO‘ ya vereceği destek konusunda bilgiler aktarılmış ve Odamızın yıllardır düzenlemekte olduğu kongrenin ana hatları konuşulmuştur.

Bilindiği üzere akademik dünya ile çevre sektörü ve öğrencilerin buluştuğu kongrenin 9.su 5-8 Ekim 2011 tarihleri arasında Samsun‘da gerçekleştirilmiştir. 9. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi‘nde Odamız birimlerinden 22 meslektaşımız Düzenleme Kurulu‘nda, 8 meslektaşımız ise Yürütme Kurulu‘nda görev almıştır. 18 farklı üniversite ve kuruluştan oluşan 45 kişilik Bilim Danışma Kurulu, kongrenin her aşamasında akademik ve bilimsel katkı sunmuşlardır. 54‘ü sözlü ve 56‘sı poster olmak üzere toplam 155 bildiri sunulmuş ve bu bildirilerden 10‘u Çevre Bilim ve Teknoloji Teknik Dergi‘de yayımlanmıştır. ÇMO 9. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresinin bu veriler ışığında değerlendiren Düzenleme Kurulu önümüzdeki kongrede kapasiteyi ve katılımı arttırmayı kendilerine hedef koymuştur.

Üçüncü toplantısını Ankara‘da yapan 10. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi Düzenleme Kurulu üyeleri, Düzenleme Kurulu başkanını, sekreteryasını, Kongre Yürütme Kurulu‘nu, kongre yer ve tarihini ve kongre takvimini belirleyerek çalışmalarına başlamıştır. Belirlenen takvime göre yapılacak olan Düzenleme Kurulu ve Yürütme Kurulu toplantıları Genel Merkez sekreteryasında  gerçekleştirilecektir. 

21.01.2013 00:00
Okunma Sayısı: 910