TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
Yenilikçi Öğrenme Okulları`nın 4. Sınıf Öğrencileriyle Suyun Yolculuğu üzerine bir Söyleşisi Gerçekleştirdik

 

Yenilikçi Öğrenme Okulları 4. Sınıf öğrencileriyle öğretmenleri Barış SARISOY‘un talebi ile 31 Mart 2021 günü söyleşi gerçekleştirdik.

Şubemiz adına Sedat DUREL‘in görevlendirildiği söyleşide Durel, Antik çağlardan günümüze su ve atıksuyun yolculuğu hakkında bilgi verdi. İstanbul‘un tarihi büyük su yapıları ve günümüzün su temini yapıları hakkında görseller sunulduktan sonra, gelişen teknolojiye rağmen suyumuzu niçin tasarruflu kullanmalı ve savunmalıyız diye bilgiler verildi.

Öğrencilerin kendi projelerini anlattıkları, yanlış bulaşık yıkıma, çiçek sulama, kırmzı et tüketimi ve fazla kıyafet sahibi olmanın ne kadar su tükettiği gibi konularda sözler alıp görüş belirtmelerinin ardından öğrenciler okullarında su tasarrufu için alınabilecek önlemlere dair sorular sordular. Gri su uygulamaları, tarım ve sanayide kaybolan sular hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler son olarak okullarında su hasadı hakkında neler yapmayı planladıklarını anlatıp, başka öneriler talep ettiler.

Yapılan öneriler ve karşılıklı görüşlerin ardından çevrimiçi gerçekleşen söyleşi sonlandı. Yenilikçi Öğrenme Okulları 4. Sınıf Öğrencilerine, öğretmenlerine ve meslektaşımız Sedat DUREL‘e bir kez daha teekkür ederiz.

 

 

16.04.2021 00:00
Okunma Sayısı: 162