TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
15 EYLÜL DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’NDE NALLIHAN KUŞ CENNETİ’NDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK

 

Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi değerli üyeleriyle, kentte yaşanan kirlilik sorunlarına dair dikkat çekmek ve tepkisiz kalmamak için, bu kirliliği bir nebzede olsa azaltabilmek, doğaya yaşam alanlarına sahip çıkmak amacıyla 15 Eylül Dünya Temizlik Günü‘nde Nallıhan Kuş Cenneti‘nde çevre temizliği gerçekleştirdi.

Doğaya atılan çöp ve atıkların yarattığı kirliliğe dikkat çeken ÇMO Ankara Şube Başkanı İlkim YİĞİT "Çevre kirliliğine bizim atıklarımız neden oluyor. Görevimiz çöp toplamak değil, çöpleri atmamak. Kirliliğin önüne geçilmesi için toplu kullanım alanlarında da kişisel alanlardaki bilinçle hareket edilmesi gerekir. TUIK‘in 2016 verilerine göre belirlenen belediye atık projeksiyonu değerlendirmelerine göre günlük kişi başı üretilen katı atık miktarı 1,10 kg. Bu hesapla günde yaklaşık olarak 6.000 ton atığın oluşacağını ve bunun mutlak suretle yönetilmesi, bertarafı ve mümkünse geri dönüşümünün sağlanması gerektiği ortaya çıkıyor. Evlerimiz ne kadar temizken; sokaklarımız, piknik alanlarımız, doğamız, yaşam alanlarımız neden bu kadar pis. Biz dağa taşa devlete, sokağı parkı belediyeye havale ediyoruz. Toplum olarak görevimiz çöp toplamak değil, çöp atmamak olmalı." dedi.

Doğal güzellikleri ile bilinen Nallıhan Kuş Cenneti‘ne duyarsız vatandaşlar tarafından bırakılan atıklar temizlendi. "Hadi temizleyelim" sloganıyla temizlik yapılan alana uğrayan vatandaşlar da destek verdi.

 

17.09.2018 00:00
Okunma Sayısı: 331
Fotoğraf Galerisi