ANAYASADA DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF EDİLEN MADDELER
Hain bir bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu`nun dediği gibi ‘bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaması` gerekliliğinden yola çıkarak üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla, önümüzdeki günlerde referandumla oylanması gerçekleştirilecek Anayasa`da değişikliğe gidilen maddeleri, karşılaştırmalı olarak üyelerimizin incelemesine sunuyoruz.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası olarak, gerek meslektaşlarımızdan gerekse üyelerimizden gelen talep ve ülkemizde süren tartışmalara karşın bilgilendirilme yapabilmek amacıyla, Anayasa maddeleri ve teklif edilen değişikliklerin karşılaştırılmasını inceledik.
Nisan ayı içerisinde referanduma götürülmesi beklenen anayasa değişiklik teklifinde yer alan söz konusu maddeler, karşılaştırmalı olarak ekli dosyadan incelenebilir.