TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
ATIK YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI PANELİ

Atık Yönetimi Yönetmeliği Taslağı Paneli 

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından 12 Mayıs 2014 tarihinde Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Konferans Salonunda  "Atık Yönetimi Yönetmeliği Taslağını Tartışıyoruz" başlıklı panel; ilgili uzman, kurum ve meslektaşlarımız bir araya gelmesiyle düzenlenmiştir.

Bilindiği üzere, yürürlükte olan "Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği", "Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği", "Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik" ve "Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği" Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nca yürürlükten kaldırarak 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere "Atık Yönetimi Yönetmeliği Taslağı" yayınlamış, ilgili tüm kurum ve kuruluşların görüşüne sunulmuştur. TMMOB ÇMO İstanbul Şubesi olarak hazırlanacak şube görüşünün, İstanbul‘da konu ile ilgili çalışan tüm kurum ve meslektaşlarımızı bir araya getirilerek oluşturulması adına gerçekleştirilen panel, ÇMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Akan ÇELİK‘in açılış konuşması ile başlamıştır. ÇMO İstanbul Şubesi Atık Yönetimi Komisyonu adına Mustafa ERTEMİZ kolaylaştırıcılığında gerçekleşen panelde ilk olarak, İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü adına Çevre Yüksek Mühendisi Ertan YILDIRIM söz alarak; yeni yönetmeliğin çıkarılmasındaki amacın ne olduğu, sektöre yararları ve hangi konularda değişiklik olacağı konusunda katılımcılara bilgi vermiştir. Ardından AKÇANSA Çimento A.Ş. adına Çevre Mühendisi Sezgi KUMBARACIBAŞI bertarafçı sanayi kuruluşu bakış açısı ile; yönetmeliklerin birleştirilmesini takip etmek açısından olumlu bulduğunu ve ulusak atık yönetim planlarına  çimento sektörünün daha geniş yer alması gerektiğini vurgulamıştır. Sonrasında İSTAÇ A.Ş.‘yi temsilen Çevre Yüksek Mühendisi Bekir TOMBUL, yayımlanan atık yönetimi yönetmeliğini taslağını karışık bulduğunu ve atık yönetimi açışından yeni yönetmelikten kaynaklanabilecek olumsuzlukların altını çizerek; Atıkların en yakın  en uygun tesiste  değerlendirilmesinin pratikte mümkün olmadığı söylemiştir. ve Son olarak ÇEVKO Vakfı adına, Atık Yönetim Uzmanı Çevre Mühendisi Kutay ERTUL  söz alarak entegre atık  yönetim tanımının sadece belediyelerin atık yönetimi gibi olarak tanımlanmasının eksik olduğu anlatarak taslakla ilgili kurumunun  görüşlerini katılımcılara anlatmıştır.

Katılımcıların soru ve görüşlerinin ardından ilk oturumu sonlandırılan panelin ikinci oturumunda "serbest kürsü" tarzı ile tüm katılımcılara söz verilmiş ve taslak hakkındaki  tüm görüşler dile  getirerek şube görüşü oluşturulmasına katkı sağlanmıştır.

 

 

02.06.2014 00:00
Okunma Sayısı: 289
Fotoğraf Galerisi