TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
BOZOĞLU AOÇ DAVASINDA MÜDAHİL OLDU

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Atatürk Orman Çiftliği‘ne (AOÇ) ilişkin Atatürk`ün vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davada, mahkemenin vasiyetin istenmesine karar verilmesinin ardından, davaya müdahil olduğuna dair dilekçesini Ankara Adliyesi 26. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne sundu.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Ankara Barosu, Başkent Dayanışması ve Eğitim İş Sendikası temsilcileri, daha önce bir basın toplantısı ile duyurdukları davaya müdahil olmak için Ankara Adliyesinin önünde toplandı. Burada basın açıklaması yapan topluluk, bir kez daha Ankaralıları ve bütün vatandaşları davaya müdahil olmaya davet etti.

ÇMO Başkanı Bozoğlu burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün mirasına sahip çıkmak için toplandıklarını belirterek, ‘Ankara`nın doğasına, çevresine, havasına, suyuna sahip çıkmak için bulunuyoruz. Tüm Ankaralıları bu davaya müdahil olmaya davet ediyoruz. Çünkü bugün yaşamımıza, Ankara`ya sahip çıkmazsak yarın savunacağımız bir Ankara, savunacağımız bir Türkiye kalmayacak. Herkesi davaya müdahil olmaya davet ediyoruz` dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da, Başkent Dayanışması bileşenleri olarak AOÇ`de tarım ve insan ilişkisini öne çıkararak Atatürk`ün herkese vasiyet ettiği ve şartlı bir şekilde bağışladığı AOÇ`deki talanda vasiyetli ihlal ve şartlı bağışı ihlal davası için Atatürk`ün vasiyetini ve şartlı bağışını ihlal davasına müdahil olmak için orada toplandıklarını belirterek, ‘Davamız kabul edilmiş durumda. Şu anda tatbikat başlatılmış, devlet arşivleri açılarak Atatürk`ün vasiyeti ve şartlı bağışlar gereği 10 Mart`ta mahkemenin huzuruna sunulacak` açıklamasında bulundu. 

‘Atatürk orayı zamanında ‘Öylesine yapınız ki, kör bir insan bile yeşillikler arasında olduğunu hissetsin` demiştir` diye konuşan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Atatürk`ün vasiyetine sahip çıkmak için her koşulda mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 

25.12.2014 00:00
Okunma Sayısı: 96
Fotoğraf Galerisi