TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
Bu yılın daha iyi geçmesi bekleniyor

 

TMMOB Çevre Mühendisleri Odasının önceki yıllarda yayımladığı hava kirliliği raporlarına göre uzun bir dönem Havası en kirli ilk on il arasında yer alan ilimiz Hatay‘ın, DOĞAL Gaz‘ın yaygınlaşmasıyla 2020 Kış mevsimini önceki yıllara göre nispeten daha iyi geçireceği tahmin ediliyor.

Hatırlanacağı üzere Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) hava kirliliğini ölçmek için kullandığı PM10 parametresine göre ölçümleri düzenli yapılan PM 10 DSÖ sınır değerini aşan iller arasında Hatay ili ilk on il arasında onuncu sıradan yer alıyordu.

Son iki yıl içinde Hatay‘da AKSA Gaz‘ın yürüttüğü çalışmalara

dikkat çeken vatandaşlar ise Hatay‘ın tamamında olmasa da geniş bir kesiminde DOĞAL Gaz döşendiğini dolayısıyla bu yıl Kış mevsiminin geride bıraktığımız diğer kış mevsimlerine göre hava kirliliği bakımından daha iyi geçeğini söylediler. Bilindiği üzere Hatay Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür dağıtımı yapılıyordu. Yapılan kömür yardımlarının sobalarda yakılması ciddi oranlarda hava kirliliğine yol açıyordu. Birçok vatandaşa göre devletin yaptığı kömür yardımında kullandığı kömürün kalitesiz olması hava kirliliğine en çok neden olan unsurlar arasında gösteriliyordu.

Haber linki için tıklayınız.

 

 

07.12.2020 00:00
Okunma Sayısı: 324