TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
ÇEVRE GÖREVLİSİ DEĞİL, ÇEVRE MÜHENDİSİYİZ! BAŞLIKLI FORUMUMUZU GERÇEKLEŞTİRDİK

 

29.02.2020 tarihinde TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube binamızda mesleğimize, meslek alanlarımıza ve özlük haklarımıza sahip çıkmak için mücadele programımızı üyelerimizle belirlemek adına saat 15.00-17.00 arasında Çevre Görevlisi Değil, Çevre Mühendisiyiz! başlıklı forumumuzu gerçekleştirdik.

Bilindiği üzere 14.02.2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre Görevlisi Aday Eğitimi açılacağı duyurması üzerine 19.02.2020 tarihinde TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak Çevre Görevlisi Değil, Çevre Mühendisiyiz! başlıklı açıklamamızı yayınlamıştık.  (http://www.cmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=100881&tipi=17&sube=2

29.02.2020 tarihinde gerçekleştirdiğimiz forumumuzda İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Selin Akyol "Çevre Görevlisi" kavramı dönemin Bakanlığı‘nca ilk ortaya atıldığı günden beri Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube‘sinin, verdiği mücadelelere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. 2006 yılından beri süregelen mücadelemizde çeşitli tarihlerde gerçekleştirdiğimiz paneller, forumlar, Mesleki Haklar Komisyonu‘nca ve Oda avukatıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz söyleşiler, basın açıklamaları, TBMM‘de dönemin milletvekilleri aracılığıyla Bakan‘a cevaplaması için verdiğimiz soru önergeleri, TBMM‘de gerçekleştirdiğimiz basın açıklaması ve imza kampanyaları bulunmaktadır.

Sunum sonrasında İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Utku Fırat meslek alanlarımıza ve özlük haklarımıza sahip çıkmak için mücadele programımızı üyelerimizle belirlemek adına yaptığı kısa konuşmanın ardından forumu açtı. Üyelerimizin görüşlerini dinledik, hep birlikte tartıştık. Meslek alanlarımıza ve özlük haklarımıza sahip çıkmak adına birlikte mücadele etmenin kararlılığıyla forumumuzu tamamladık.

 

05.03.2020 00:00
Okunma Sayısı: 183
Fotoğraf Galerisi