ÇEVRİMİÇİ SÖYLEŞİ:KENTLERDE AFET VE RİSK YÖNETİMİ
Değerli Üyemiz,
Şubemiz tarafından 26 Kasım 2020 tarihinde, "Kentlerde Afet ve Risk Yönetimi" konusu ile çevrim içi söyleşi düzenlenecektir.
Söyleşi kapsamında; konuşmacılarımızın "Kentlerde Afet ve Çevre Yönetimi" ile "Doğal Afetler Ve Endüstriyel Kaza Riski: Natech" konularında sunumları ardından katılımcılar ile görüş alışverişinde bulunulacaktır.
Söyleşiye katılmak isteyenlerin 26 Kasım 2020 saat 15.00 e kadar
https://forms.gle/wcXSMjGv5PxdN8Bp8 adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.
Söyleşi bağlantı adresi etkinlik öncesinde katılımcılar ile paylaşılacaktır.
Saygılarımızla.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
ÇEVRİMİÇİ SÖYLEŞİ: KENTLERDE AFET VE RİSK YÖNETİMİ
Tarih/Saat : 26 Kasım 2020 , 20:30
Konuşmacılar:
Kentlerde Afet ve Çevre Yönetimi: Doç. Dr. Örgen UĞURLU
Doğal Afetler Ve Endüstriyel Kaza Riski: Natech: Asst. Prof. Dr. Serkan GİRGİN
KONUŞMACI ÖZGEÇMİŞLERİ
Örgen UĞURLU:
Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde tamamladı. 2000-2002 yıllarına TMMOB ÇMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği, 2003-2006 yılları arasında ise TMMOB ÇMO İstanbul Şubesi Sekreter üyeliği görevlerini yürüttü. 2006 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Çevre Bilimleri programında doktora derecesi aldı. 2008 yılından bu yana Kocaeli Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalında öğretim üyesi olan Doç. Dr. Örgen Uğurlu, Kriz ve afet yönetimi alanı dışında çevre etiği, kentsel yenilenme, yerinden edilme ve kent sosyolojisi konularında çalışmalar yapmaktadır.
Serkan GİRGİN:
ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü 2000 mezunudur. Aynı bölümde yüksek lisansını (2003) ve doktorasını (2008) büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve kontrolü üzerine tamamlamıştır. Aynı zamanda su kaynakları yönetimi üzerine ODTÜ Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Bölümü yüksek lisansı bulunmaktadır (2003). Bilimsel veri analiz sistemleri ile uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri konularında uzmandır. Doğal afetlerin neden olduğu teknolojik kazalar (Natech) konusunda Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezinde (Ispra, İtalya) 8 yıl bilimsel uzman olarak çalışmış, Avrupa Komisyonunun Hızlı Natech Risk Değerlendirme ve Haritalama Sistemi (RAPID-N) ile Natech Veritabanı (eNatech) sistemlerini tasarlamış ve geliştirmiştir. Twente Üniversitesi Coğrafi Bilgi Bilimi ve Yer Gözlem (ITC) Fakültesinde Büyük Coğrafi Veri Bilimleri Uzmanlık Merkezinin yöneticisi olarak görev yapmakta olan Asst. Prof. Dr. Serkan Girgin` in temel çalışma konuları; büyük coğrafi veri analizi, coğrafi veri analiz algoritmaları, doğal afetlerin kritik altyapılar üzerine etkileri, doğal afetlerin tetiklediği teknolojik kazalar (Natech), Natech risk değerlendirmesi ve haritalaması, endüstriyel kaza analizi, ve kazaların insan sağlığı ve çevre üzerine olumsuz etkilerinin modellenmesidir.