ÇEVRİMİÇİ SÖYLEŞİ:SU AYAK İZİ
Değerli Üyemiz,
Şubemiz İklim Değişikliği,Enerji ve Sürdürülebilirlik Komisyonu tarafından 19 Kasım 2021 tarihinde, "Su Ayak İzi " konusu ile çevrim içi söyleşidüzenlenecektir.
Etkinliğe katılmak isteyenlerin 18 Kasım saat 18.00 e kadar https://forms.gle/SaVTsFjt826knHy58 adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.
Bağlantı adresi etkinlik öncesinde katılımcılar ile paylaşılacaktır.
Odamıza kayıtlı firmaların ve üyelerimizin faaliyet gösterdiği karbon ayak izi, su ayak izi ve sürdürülebilirlik konularında etkinliklerimiz devam edecektir.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
Tarih/Saat : 19 Kasım 2021, 10:30
Konuşmacı:
Işıl TİMUROĞLU
Çevre Mühendisi/Sürdürülebilirlik Uzmanı
Konuşmacı Özgeçmişi:
Işıl Timuroğlu Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunudur.Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) tarafından yetkilendirilmiş uluslararası kuruluşlarda (DOE) görev alan Işıl Timuroğlu, Türkiye`nin ilk lokal karbon denetçilerindendir. Kendisi, karbon kredisinden yararlanmak üzere geliştirilen 130`dan fazla emisyonazaltım projesinin (CDM, GS, VCS, SocialCarbon) onaylanmasında ve doğrulanmasında görev almıştır.
Işıl Timuroğlu, Türkiye`nin ilk lokal ISO 14064 denetçilerinden ve eğitmenlerinden olup birçok kurumsal firmanın ISO 14064 kapsamında hazırlanan ilk sera gazı envanter raporunu doğrulama tecrübesine sahiptir. Yıllar içeresinde birçok kuruluşun sera gazı envanter raporunun doğrulamasında ve onaylanmasında görev almış ve bu konuda birçok eğitim vermiştir. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Baş Doğrulayıcı Sertifikası almaya hak kazanmıştır.
Işıl Timuroğlu, su ayak izi konusunda yerel kapasite gelişimine katkı sağlamak için bu konuda Türkiye`de ilk eğitimin açılmasını sağlamış ve aynı zamanda Türkiye`nin ilk lokal Su Ayak İzi doğrulayıcısı olarak kalifiye olmuştur. Su ayak izi konusunda çalışma yapan öncü firmalara hizmet ve eğitim vermiştir.
Sürdürülebilirliklerini saydam bir şekilde raporlamak amacıyla, CDP İklim Değişikliği ve CDP Su programlarına cevap veren kuruluşlarının şeffaflıklarını ve güvenirliliklerini arttırmak için başvurdukları doğrulama çalışmalarında görev almıştır.