ÇMODAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE TERMİK SANTRALLER SEMİNERİ
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, iklim değişikliği ve termik santrallerin buna etkisinin ele alındığı seminer düzenledi.
Seminerin açış konuşmasını yapan ÇMO Genel Başkanı Baran Bozoğlu, termik santrallerin iklim değişikliğine etkisinin bilindiğini ifade ederek, ‘Buna rağmen Adana, Trakya, Çanakkale ve Zonguldak`a termik santraller kurulması planlanıyor` dedi.
Seminerde konunun ele alınarak ayrıntılarıyla değerlendirileceğini kaydeden Bozoğlu, ‘Türkiye`de termik santraller konusunda neler oluyor, alt yapıları nasıldır konuları teknik olarak ele alınacak` şeklinde konuştu.
Seminerde sunum yapacak olan uzmanlar hakkında da bilgi veren ÇMO Başkanı, çevre mühendisi Teoman Sanalan`ın Türkiye‘nin mevcut enerji durumu, termik santrallerin etkileri ile Türkiye ve uluslararası alandaki mevzuat, kimya mühendisi Evren Türkoğlu`nun da iklim değişikliğine dair dünyada yapılan çalışmalar, emisyon ticaret sistemi ve Türkiye‘deki mevzuat konularında uzman olduklarını belirterek, ‘Her iki arkadaşımız da bu konuda son derece deneyimli uzmanlar. Öncelikle onlara teşekkür ediyorum. Katılımcı arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. İklim değişikliği konusunda önemli bilgiler edineceğinizi düşünüyorum` dedi.
Seminerin sonunda Adana ve Çanakkale bölgesinde planlanan termik santrallerin ÇED raporları hakkında yapılan incelemeyi aktaran Bozoğlu, ‘Meslektaşlarımın daha bilimsel çalışma yapması çok önemli. Kopyala yapıştır raporlar mesleğimize ve doğaya zarar veriyor‘ diye konuştu. ÇMO Başkanı benzer seminerlerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Ankara`da 14 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen seminerde, çevre mühendisi Teoman Sanalan Termik Santraller ve Emisyon Ticareti Sistemleri, kimya mühendisi Evren Türkoğlu ise Termik Santraller ve Çevre konulu sunum yaptı. Uzmanlar, seminer sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı. Seminer bitiminde katılımcılara katılım belgesi sunuldu.