TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
İSKİ ATIKSU DAİRE BAŞKANLIĞINA ZİYARET VE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR
10.03.2020 Tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ Atıksu Daire Başkanlığına, ÇMO İstanbul şube yönetimi tarafından düzenlenen ziyaret ve görüşme gerçekleşmiştir.

İSKİ Atıksu Daire Başkanı Mahmut Kahraman ve yedi kişilik mühendis grubu ile Odamız Yönetim kurulu üyeleri Meded Güney, Dilek Yüksel, Alt Yapı Komisyonu Başkanı Akan Çelik ve Su Atıksu Komisyon üyesi Selahattin Beyaz tarafından yapılan görüşmeler verimli bir bilgilendirme şeklinde gelişmiştir.

Şubemiz tarafından hazırlanan ekte bulunan " Hecinler Köyü Katı Atık Tesisleri İnceleme Raporu " ve " Melen havzası Güncel Durum inceleme raporu "  değerlendirilerek yapılan görüşmede; Syn Mahmut KAHRAMAN tarafından, İstanbul Su Kaynağı Melen havzasında Atıksu‘ların ve Atıksu Arıtma Sistemlerinden deşarj edilen Arıtılmış suların havza dışına çıkarılması ile ilgili  kanalizasyon sistemleri hakkında bilgilendirmede bulunmuş olup, Melen havzasının her türlü kirliliğe karşı korunacağını belirtmişlerdir.

Şubemiz temsilcileri tarafından; Hecinler Köyünde bulunan Düzce Düzenli Çöp Depolama tesisinin havzaya yakın olması, süzüntü sularının havzaya karıştığı, bölgenin Mikroorganizma kaynaklı yaşam alanlarında sağlığı tehdit ettiği, koku kaynağının yerleşim alanına çok yakın olması nedeni ile köyün yaşanmaz hale geldiği belirtilmiştir.

 İSKİ yetkilileri konu ile ilgili çalışma yaptıklarını sahada yapacakları incelemeler ile kurum içi diğer birimler ile görüşerek sorunların en kısa sürede çözeceklerini ve şubemiz süreçlerden bilgilendirileceğini belirtmişlerdir.

Konu ile ilgili şubemiz çalışmalarına devam edecek, gerek İstanbul halkının sağlıklı suya erişimi, gerekse havza içinde bulunan Hecinler Köyü yaşam alanını tehdit eden Katı Atık tesisinin yaşam alanı dışına çıkarılması ile ilgili süreçlerin takipçisi olacağız.