TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
İstanbul 2020 Çevre Durum Raporu Açıklaması

 

İstanbul 2020 Çevre Durum Raporu Açıklaması

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası kapsamında online basın toplantısı yaparak İstanbul‘un çevre durum raporunu kamuoyuyla paylaştık.

Basın açıklamasını okuyan TMMOB ÇMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Medet Güney, Türkiye‘de ekolojik yıkımın dünyadaki diğer ülkelere göre daha fazla olduğunu belirterek, özellikle İstanbul‘un havasının, suyunun ve toprağının kirliliğine ilişkin rapor hazırladıklarını söyledi.

2019 yılı partikül hesaplamalarıyla İstanbul‘un neredeyse sağlıksız bir hava soluduğuna dikkat çekilirken, pandemi sürecinde bile istasyonların hava kirliğini yüksek ölçtüğünü, İstanbul‘un zehir soluduğunu belirtildi.

3. köprü ve havalimanı gibi projelerle İstanbul‘un su havzalarının zarar gördüğünü ve "Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan su havzaları projeyle birlikte yok olacağını. Böylece İstanbul‘a yeni su getirme projeleri gerekecek. Yeni su projeleri, İstanbul‘un suya erişimini daha pahalı hale getirirken suyun kalitesini de düşürür.

"Her türlü talan projesi doğa ve ekolojik yıkım anlamına gelmektedir. Buna karşı mücadele edilmesi gerekiyor."

İzlemek için buraya tıklayınız.

 

 

30.11.2020 00:00
Okunma Sayısı: 466