TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
KADIN MÜHENDİSLERİN ÇALIŞMA YAŞAMINDA KARŞILAŞTIĞI SORUNLAR KONULU ONLİNE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi‘nin pandemi sürecinde gerçekleştirdiği online söyleşilerin on dokuzuncusu; kadın mühendislerin çalışma yaşamında karşılaştığı sorunları konulu söyleşimizi 12 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirdik.

İstanbul Şube YK üyesi Çağla Aydın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide çeşitli çalışma alanlarından çevre mühendisi kadınlar karşılaştıkları zorlukları ve bu zorlukların üstesinden gelmeye dair çözüm önerilerini tartıştılar.

Etkinlikte ilk sözü Zuhal Altaş alarak genç kadınların eğitim hayatında ve iş arama süreçlerinde yaşadığı zorlukları anlattı. Ardından söz alan Banu Ekiz ise özellikle şantiye hayatında hem erkek meslektaşlarının yaşattığı zorluklardan hem de kadın meslektaşlarla kadın dayanışması örülemeyen durumların iş ortamına etkilerinden bahsetti. Etkinlikte son sözü alan Dilek Yüksel, kadın yoğun bir sektör olarak danışmanlık sektöründe kadınların yaşadığı görünmeyen cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekti. Yine pandemi sürecinde esnek çalışma/evden çalışma gibi durumların kadınların gündelik yaşamındaki iş yükünü arttırdığını belirtti. Kadınların evde uzaktan çalışma süresince mesaileri devam ederken, ev işi ve çocuk bakımı gibi işleri aynı anda sürdürmek zorunda kalmaları gibi yaşanan somut durumlara değindi.

Konuşmaların ardından etkinlik çevre mühendisi kadınların yaşadığı sorunlar ve kadın dayanışması örgütlemenin önemi üzerine gerçekleşen sohbetle devam etti.

Söyleşi izlemek için buraya tıklayınız.

 

30.11.2020 00:00
Okunma Sayısı: 156