TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
MESLEKİ SÖYLEŞİ; YAPI İŞLERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEVCUT VE TASLAK YÖNETMELİĞİN TARTIŞILMASI

Ülkemizde her yıl binlerce işçi, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmadığı için yaralanıyor, sakat kalıyor, meslek hastalığına yakalanıyor, iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor. Büyük umutlarla hazırlanan "muhteşem yasa" olarak sunulan defalarca esnetilen 6331 sayılı Yasa yürürlüğe girmesiyle birlikte işçi ölümlerinin, iş cinayetlerinin artması, var olan meslek hastalıklarının tespit edilememesi devam ettiği tüm çıplaklığı ile karşımızda duruyor.

Fabrikalarda, tarlalarda,plazalarda, atölyelerde ve insaatlarda Nisan ayında en az 177 işçi yaşamının yitirdi. Türkiye‘de 2018 yılının ilk 4 ayında en az 571 işçi iş cinayetlerinde yaşamının yitirdi. İş cinayetlerin % 20 ‘ni İnşaat iş kolu olarak karşımıza çıkmaktadır.

05.10.2013 tarihli ve 28786 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği" nde düzenlemeler  yapılması ile "Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı" hazırlanmış, hazırlanan taslak yönetmelik hakkında sözümüzü söyleyebilmek, çözüm ve önerilerimizi sunacağımız mesleki söyleşimize tüm üyelerimiz ve dostlarımız davetlidir.

MESLEKİ SÖYLEŞİ; YAPI İŞLERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEVCUT VE TASLAK YÖNETMELİĞİN TARTIŞILMASI

 

Konuşmacı

Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve Güvenliği Mevcut ve Taslak Yönetmeliğin Tartışılması

Beste ARDIÇ ARSLAN

İnşaat Yüksek Mühendisi / A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

  

  

Kolaylaştırıcı

Hüseyin ÖZŞAHİN

TMMOB ÇMO Istanbul Şubesi Yönetimi Kurulu Üyesi

 

 

Tarih: 26 Mayıs  2018  Cumartesi Günü

Saat: 15.00

Yer: TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

İstiklal Caddesi No:178/2 Tünel Beyoğlu

 

15.05.2018 00:00
Okunma Sayısı: 401
Fotoğraf Galerisi