TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
NAE SÃO PAULO UÇAK GEMİSİNİN TÜRKİYE’DE SÖKÜM KARARINA KARŞI DAVA AÇTIK.

Çevre Mühendisleri Odası`nın da aralarında olduğu çok sayıda emek-meslek ve demokratik kitle Aliağa‘da sökülmek üzere yola çıkan Sao Paulo isimli geminin sökümüne bakanlıkça izin verilmesi kararının iptali talebiyle dava açıldı.

 

Odamız ile birlikte İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, Türkiye Barolar Birliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, EGEÇEP Derneği ve bir grup yurttaş tarafından, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi`nde Brezilya`ya ait Sao Paulo gemisinin Aliağa`da sökümü işleminde yürütmenin durdurulması talebiyle dava açıldı.

 

Dava ile ilgili 24 Ağustos 2022 günü İzmir Bölge Mahkemesi önünde gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasına TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Nursel Şahin, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı (DİSK) Arzu Çerkezoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Erinç Sağkan, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda İzmir Gemi Koordinasyonu, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri`nin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve yurttaşlar katıldı.

 

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

25.08.2022 00:00
Okunma Sayısı: 175
Fotoğraf Galerisi