TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
ODA YÖNETİM KURULUMUZ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI VE MÜSTEŞAR YARDIMCISINI ZİYARET ETTİ.

ODA YÖNETİM KURULUMUZ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI VE MÜSTEŞAR YARDIMCISINI ZİYARET ETTİ.

28.11.2011 tarihinde Oda Başkanımız Baran BOZOĞLU, Oda Genel Sekreterimiz Hasan Şevki ÇİFÇİ, Oda Yönetim Kurulu Üyemiz Fatma AKKUŞ ve Oda Genel Sekreter Yardımcımız Ozan ÇITIR, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Sn. Ercan TIRAŞ ve Müsteşar Yardımcısı Sn. Sedat KADIOĞLU`nu ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, Bakanlıkta merkez ve taşra teşkilatlarındaki çevre mühendisi istihdamı, çevre danışmanlık hizmetleri asgari ücret tarifesi, gündemdeki taslak yönetmelikler, atıksu arıtma tesisi projelerinin vize-onay işlemleri gündeme alındı.

Oda Yönetim Kurulumuz çevre mühendisi istihdamının sağlıklı bir çevre yönetimi ve bakanlığın artan çevre mühendisi ihtiyaçları doğrultusunda mutlaka arttırılmasını istedi. Bakanlığın ikiye ayrılma sonrası personel yetersizliği nedeniyle işlerinde aksamaların oluştuğu, denetim ve izin-lisans süreçlerinin sağlıklı yürütülemediği, bu nedenle bu alandaki teknik ve idari bilgiye sahip yegane meslek disiplini olan çevre mühendislerinin bakanlıkta yeni kadrolarla istihdamının önünün açılması gerektiği belirtildi.

Öte yandan,ziyaretlerde çevre danışmanlık hizmetlerinde yaşanan düşük verimliliğin ve sağlıksız işleyişin düzeltilmesi adına çalışmaların yapılması ve asgari ücret tarifesinin tıpkı çevre laboratuarlarında uygulandığı gibi hayata geçirilmesinin önemi vurgulandı.

Taslak yönetmeliklere dair meslektaşlarımızdan ve akademisyenlerden gelen görüşler doğrultusunda oluşturulan Oda görüşü bir kere daha elden müsteşar ve müsteşar yardımcısına sunuldu. Çevre Laboratuarlarının yeterliliğine ilişkin yönetmelik düzenlemesinde laboratuarlarda çevre mühendisi çalıştırılma zorunluluğunun mutlaka getirilmesi vurgulandı. Bu görüşün değerlendirileceği belirtilerek, laboratuarlarda sorunların olduğu ve teknik alt yapılarının yeterli görülmediği Sn. TIRAŞ ve Sn. KADIOĞLU tarafından da vurgulandı. Yönetmeliklere dair Odamızın verdiği görüşlerin yol gösterici olduğu ve değerlendirmeye alındığı belirtildi.

Atıksu arıtma tesislerinde Odamızın vize-onay işleminin gerçekleştirilmesine dair hukuki ve teknik alt yapısının olduğu belirtilerek ve bu konuda çalışma yapılması önerildi. Bakanlıkla yapılacak bir dizi görüşme ile bu sürecin başlatılabileceği Sn. TIRAŞ ve Sn. KADIOĞLU tarafından ayrı ayrı belirtildi.

Oda Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ziyaretlerine devam ederek meslektaşlarımızdan gelen talepleri iletecektir.

29.11.2011 00:00
Okunma Sayısı: 1546
Fotoğraf Galerisi