TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
PROF. DR. BEYZA ÜSTÜN HOCAMIZ HEDEF GÖSTERİLİYOR

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı ve aynı zamanda akademisyen olan Prof. Dr. Veysel EROĞLU tarafından; bilim insanı Prof. Dr. Beyza Üstün`ün hedef gösterilmesini şaşkınlıkla izlemekteyiz. İktidarın zirvesinde olan bir hükümetin bakanı olarak EROĞLU`nun "adrese yazılı" ve "hedef gösteren" açıklamalarda bulunması üzüntü vericidir. Sayın Bakan`ın uyguladığı politikaları ve faaliyetleri eleştirenlere karşı tehditler ve şaibeler içeren açıklamalar yapması hele ki yurtsever bilim insanlarını hedef tahtasına koyması hem Bakan sıfatına hem de akademisyen kimliğine yakışmamaktadır.  

Suyun ticarileştirilmesine, doğanın talan edilmesine karşı, halkın bilgilendirilmesi için çaba harcayan ve özgün, bilimsel duruşundan taviz vermeyen, toplumsal sorunları kendisine dert eden yani ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu bilim insanı sorumluluğunu yerine getiren bir akademisyene karşı yapılan bu talihsiz açıklamalar, verilen mücadelenin önemini bir kere daha ortaya koymaktadır. 

Her alanda koşulsuz piyasa hâkimiyetine karşı; sosyal, kültürel, akademik, ekonomik, yerel ve küresel eleştiriler olacaktır. Bu eleştirilerin varlığı toplum ve insanlık için "ortak aklın" olmazsa olmazıdır. Hangi alanda olursa olsun, farklı seslerin "polis", "mahkeme" ve "iktidar aygıtları" ile tehdit edilmesine karşı, bilimden, demokrasiden, hak ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu TMMOB Çevre Mühendisleri Odası olarak bir kez daha vurgulamak ve toplum yararı gözeten tüm bilim çevrelerinin yanında yer aldığımızı, mücadelelerini sahiplendiğimizi belirtmek istiyoruz.

 

Saygılarımızla,

 

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası


 

 

06.04.2012 00:00
Okunma Sayısı: 1952
Fotoğraf Galerisi