TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
`SİLKWOOD” FİLM GÖSTERİMİ

01 Mart 2019 Cuma günü saat 19.30 da Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde 8 Mart haftası kapsamında KMO İstanbul ve ÇMO İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği komisyonları olarak birlikte "Silkwood" filmini seyredeceğiz.

Etkinliğimizle ilgili detaylar aşağıda yer almaktadır.

Katılımınız için bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonu

 

"Silkwood" Film Gösterimi

Tarih: 01 Mart 2019 Cuma

Saat: 19:30

Yer: TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi (Caferağa Mahallesi, General Asım Gündüz Caddesi, Yeğiner Apartmanı B Blok, No:37, 34710 Kadıköy/İstanbul)

FİLMİN KONUSU

İşçi sağlığı ve iş güvenliğini tehdit eden koşulları işçilere açıklamasın diye radyasyona maruz bırakılan, psikolojik işkenceye tabi tutulan ancak buna karşı mücadele yolları arayan bir kadının hikâyesidir. Yayımlandığı 1983 yılında 5 dalda Oscar‘a gösterilen film, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda önemli filmler arasında yer alıyor. 

Bir nükleer santralde laborant olarak çalışan Karen Silkwood ihmal sonucu radyasyona maruz kalır ve hayatı ciddi bir risk altına girer. Konuyu araştıran bir gazeteciyle işbirliği yapan Karen santraldeki yanlışlıkları ifşa etmeye kararlıdır. Ne var ki savaştığı güçler kendisinin çok üzerindedir ve onu durdurmak için yapmayacakları şey yoktur.
Meryl Streep‘in başarılı performansıyla Oscar‘a aday olduğu film En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Cher), En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu dallarında da bu ödüle aday olmuştu.

KÜNYE

Yönetmen: Mike NİCHOLS

Yapımcı: Mike Nichols , Michael Hausman

Oyuncular: Meryl Streep, Kurt Russell, Cher, Will Patton

Yapım Yılı: 1983, ABD

Süre: 2 Saat 11 dk

 

24.02.2019 00:00
Okunma Sayısı: 212
Fotoğraf Galerisi