TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
SİVAS‘I UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

 

SİVAS‘I UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

 

Bu yıl Sivas katliamının 18. yılı.

 

Bundan 18 yıl önce, 2 Temmuz 1993 günü Madımak Otelinde aydınlık yüzlü insanlarımız yakılarak katledilirken emekten ve demokrasiden yana fikirler de yakılarak yok edilmek istendi.

 

Sivas katliamı, emekçi sınıfların baskısız ve sömürüsüz bir dünya kurma mücadelesini sindirmek ve yok etmek amacıyla, gerici-faşist zihniyetin planlı ve programlı bir şekilde devreye soktuğu kanlı provokasyonlardan biridir.

 

 

Tıpkı, Çorum ve Maraş katliamlarında olduğu gibi Sivas katliamında da bu ülkede eşitlikten ve özgürlükten yana bütün düşlerin karartılması hedeflemiştir. Madımak Otelinde, ülkemizin aydınlık yüzlü insanları, kardeşliğin, bir arada yaşamının, barışın, demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün ve umudun sembolleri ateşe verilmiştir.

 


 

Read More

 

 

Toplumsal belleğimizde derin bir yara bırakan Sivas katliamı, geçen zaman içerisinde egemenler tarafından unutturulmak istenmiş ancak tüm çabalara rağmen unutturulamamıştır.

 

Sivas katliamının izinden gidenler, unutturamadıkları katliamı bu defa aklamaya çalışmaktadırlar. Geçtiğimiz günlerde, gericiler eliyle gerçekleşen katliamın yandaş basın tarafından nasıl aklanmaya çalışıldığına tanık olduk.

 

Sivas katliamı aklanamaz. Bu katliamı planlayan, destekleyen ve besleyen zihniyetle yüzleşilmediği sürece, katliamın sorumluları açığa çıkarılmadığı sürece, sorumluları saklayan ve koruyanlar hesap vermediği sürece bu yara kanamaya devam edecektir.

 

Sivas katliamını unutturmak ve aklamak isteyenlere inat; O gün yanan o aydınlık yüzlerin ışığını söndürmeye, emekçi sınıfların yeni bir dünya kurma yolundaki umutlarını yok etmeye çalışanlara inat TMMOB her 2 Temmuz‘da olduğu gibi bu yıl da dost örgütlerle birlikte omuz omuza duracak.

 

TMMOB bu 2 Temmuz‘da da işçilerle, kamu emekçileriyle, öğrencilerle ve aydınlarla sesini, ellerini ve öfkesini birleştirerek insanca bir yaşam için "Başka Bir Türkiye ve Başka Bir Dünya Mümkün" diyecek.

 

Sivas katliamını unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız...

 

 

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı

02.07.2011 00:00
Okunma Sayısı: 587
Fotoğraf Galerisi