TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
TEŞEKKÜR

 

TEŞEKKÜR

1. Uluslararası Ekokırım Konferansı`na katılan ve destek veren tüm kişi ve kurumlara;

Ekokırım`ın suç olmasıyla ilgili olarak Türkiye`de uluslararası düzeyde düzenlenmiş bu ilk toplantımıza katkılarınız ve katılımlarınız için çok teşekkür ederiz. Konferansın gerçekleşmesi için düzenleyici kurum olarak imzasını koyan ve desteklerini sunan Çevre Mühendisleri Odası`na ve tüm yönetim kurulu üyeleri ile Endecocide Türkiye Direktörü İlksen Dinçer Baş`a çok teşekkür ederiz.

 

Ekokırımın uluslararası hukuk ve/veya ülkelerin iç hukuklarında bir suç olarak tanınmasıyla ilgili dünya genelinde ve Avrupa ülkelerinde yapılan çalışmaların konferansımıza aktarılmasını sağlayan StopEcocide Vakfı Başkanı Jojo Mehta`ya, StopEcocide İspanya Direktörü Maite Mompó`ya, StopEcocide Belçika Direktörü Patricia Willocq`a ve ekokırımın hukuki tanımını oluşturan panelin üyesi Prof. Dr. Rodrigo Lledó`ya sunumları için, dayanışma seansındaki katkılarıyla da Lucy Rees (End Ecocide International), Mariam Carlsson Kanyama (End Ecocide Sweden), Babs Verhoeve (Stop Ecocide Netherlands), Fernanda Poblete (Chile sin Ecocido) , Sue Miller (Stop Ecocide), Juneseo Hwang (End Ecocide Korea)`ya çok teşekkür ederiz.

 

Türkiye`deki anayasa ve çevre hukuku alanlarında, uluslararası başvurular sürecinde ekokırım suçunu nasıl yerleştirebileceğimizle ve hukukun, doğa ve çevre hakları açısından nasıl dönüştürülebileceği ile ilgili katkıları açısından Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu`na, Doç. Dr. Kutluhan Bozkurt`a, Avukat Arif Ali Cangı`ya, Avukat İsmail Hakkı Atal`a çok teşekkür ederiz.

 

Ekokırım suçunun Türkiye`de yasalaştırılabilmesi bakımından konferansımıza ilgi ve katılım gösteren siyasi partilerin ve milletvekillerinin de katkıları çok önemliydi. Konferansımıza gönderdikleri mesajlarla desteklerini sunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu`na ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal`a, fiziki katılımı için de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker`e ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın`a çok teşekkür ederiz.

 

Türkiye`nin dört bir yanından gerek fiziksel olarak katılarak söz alan, gerekse de yazılı mesaj ileten tüm kurumların katkıları, tartışmaları zenginleştirmemizi sağladı. Yürüttükleri ekoloji mücadelelerini konferansımıza taşıyan Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz`e ve Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Çetinkaya`ya, Büyüknohutçu ailesi adına Emine Büyüknohutçu`ya, Elbistan Doğal Yaşamı Koruma Derneği`nden Mehmet Dalkanat`a, Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu`ndan Koray Türkay`a, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği`nden Mehmet Akbulut`a , Munzur Çevre Derneği`nden Hatun Esen`e, Karadeniz`deki yola ve HESlere karşı direnişlerle Metin Lokumcu ve Cihan Eren davaları için Eren Dağıstanlı`ya, ODTÜ Çevre Topluluğu`ndan Sualp Özel`e , Van Çevre Derneği Başkanı Ali Kalçık`a ve Avukat Jiyan Özkaplan`a, Marmara Yaşasın`ndan Yüksel Demirtaş`a, Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar`a, Bursa Su Kolektifi`nden Caner Gökbayrak`a, Ege Çevre Platformu`ndan Avukat Arif Ali Cangı`ya, Muğla Çevre Platformu`ndan Yunus Karaca`ya, Samsun Çevre Platformu`ndan Mehmet Özdağ`a, Mezeköy Direnişi`nden Leyla Bilgen`e, Ekoloji Birliği`nden Aslı Kahraman Eren`e, Deştin Çevre Platformu`ndan Haluk Özsoy`a, Validebağ Savunması`ndan Gaye Bulut`a, Validebağ Gönüllüleri`nden Arif Belgin`e, İkizdere Direnişi`nden Asuman Fazlıoğlu`na, Zonguldak ekoloji aktivistlerinden Çetin Yılmaz`a, Malatya Çevre Platformu`ndan Şahinder Bayram`a, Gazhane Çevre Gönüllüleri`nden Işık Demirtaş`a, Burhaniye Çevre Platformu`ndan Derya Lim`e fiziksel katılımları ve aktarımları için, Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Bergama Çevre Platformu, Saros Gönüllüleri ve İkizköy Çevre Komitesi`ne gönderdikleri mesajlar için çok teşekkür ederiz.

 

Konferansımızın hazırlık süreçlerindeki desteği ve açılış konuşması için Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Miray Dokurer`e, Türkiye`den aktarımların yer aldığı oturumun ön hazırlıklarını ve moderatörlüğünü yaptıkları için Melis Tantan`a ve Süleyman Eryılmaz`a, ekoloji aktivistleriyle hukukçuların bir araya geldiği forumun moderatörlüğünü yaptığı için Çevre Mühendisleri Odası Avukatı Hülya Yıldırım`a çok teşekkür ederiz.

 

Konferansımızın teknik altyapısını sağlayan ve canlı yayınlarını gerçekleştiren Müze Gazhane`ye, Gazete Solfasol`dan Mehmet Onur Yılmaz`a ve Hadi Sinan İskit`e, Nahide Sude Özdemir`e ve Gökhan Şahin`e, konferansımızı her iki gününü de takip ederek haberleştiren Bianet`ten Tuğçe Yılmaz`a ve Yeşil Gazete`den Mehmet Temel`e, konferansımızın görsel tasarımları için Tuğçe Oklay`a, simultane çevirileri gerçekleştiren Müge Yıldırım`a, Eren Buğlalılar`a, Çiğdem Özbaş`a ve İlksen Dinçer Baş`a, konferansın mali koordinatörlüğünü yapan Ayhan Çelik`e, yemek organizasyonu için Yüksel Demirtaş`a, konaklama için İstanbul Tabip Odası aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne, konferansın raportörlüğünü yapan ve sonuç metnini kaleme alan Melis Tantan`a ve Levent Büyükbozkırlı`ya, sonuç bildirgesini seslendiren Çevre Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Serdar Gökşen`e ve tüm gönüllülerimize çok teşekkür ederiz.

 

Konferansın metinlerinin yer aldığı bir yayının oluşturulmasına ve ekokırım yasa taslağı için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız. Önümüzdeki süreçteki tüm çalışmalar için sizlerle iletişime geçeceğiz, ekokırım karşıtı çalışma ağını daha da genişletmeye çalışacağız.

 

Dayanışmayla...

 

İklim Adaleti Koalisyonu Ekokırım Çalışma Grubu & Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu

 

08.11.2022 00:00
Okunma Sayısı: 906
Fotoğraf Galerisi