TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI VI.ÖĞRENCİ KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Değerli Üyemiz,
Odamız 6. Öğrenci Kurultayı 20-21 Mart 2015 tarihlerinde Antalya‘da gerçekleştirilmiştir. Odamız Öğrenci Komisyonları tarafından çalışmaları yürütülen ve Antalya Şubemiz sekreteryasında gerçekleştirilen Kurultayda ÇMO İzmir Öğrenci Komisyonumuz da Düzenleme Kurulu süreçlerinden itibaren yer almış ve Öğrenci Üyelerimiz ile birlikte katılım sağlanmıştır. Şubemiz Öğrenci Komisyonu adına da " Çevre Görevlisi" süreci ile ilgili sunum yapılan Kurultay kapsamında özverili çalışmaları, katılımları ve destekleri için Öğrenci Komisyonumuza teşekkür ederiz.
Öğrenci Komisyonumuzun ÇMO Öğrenci Kurultayı ile ilgili değerlendirmesi aşağıda verilmektedir.
20-21 MART 2015 tarihinde gerçekleştirilmiş olan VI. Öğrenci Kurultayına, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Öğrenci Komisyonumuz tarafından katılım sağlanmıştır. Etkinliğe 400 öğrenci katılmış ÇMO İzmir Öğrenci Komisyonu olarak gidilen ekipte on öğrenci görev almıştır. ÇMO Öğrenci Temsilcimiz Gülsün Çelik, Üyelerimiz Yasin Gürler, Ceren Akkuş, Merve Soyvural, Hilal Gürkan, İlknur Savaşçı, Fehmican Ünsal, Seda Kılıç, Melahat Başeğmez, Sinem Aktay iki gün süren kurultaya katılım sağlamıştır.
Kurultayın ana başlıklarını;
v ÇEVRE GÖREVLİSİ SÜRECİ,
v ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ VE STAJ,
v MESLEKİ MÜCADELE VE ÖRGÜTLENME,
v ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ‘NİN GÜNCEL ÇALIŞMA ALANLARI,
v ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ‘NİN İŞSAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE BAKIŞI,
v ÇEVRE SORUNLARINDA ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ‘NİN ROLÜ VE ÇEVRE ETİĞİ oluşturmuştur.
Her gün sonunda atölye çalışmaları yapılmıştır.
Kurultayda ilk olarak Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent TOPKAYA söz almış açılış konuşması yapmıştır. Daha sonra ÇMO Genel Başkanı Mert Güvenç konuşmacı olarak kürsüde yerini almış çevre görevlisi sürecine değinmiş ve Odamız hakkında konuşmasını yaparak sözü öğrencilere bırakmıştır.
Kurultay kapsamında çevre mühendisliği mesleki açıdan değerlendirilmiş, çevre mühendisliğinde üniversiteler baz alınarak eğitim eşitliği tartışmaya açılmıştır. Müfredatın her üniversitede farklı verilmesinin eğitimi niteliksizleştirdiği gündeme gelmiş tartışmaya açılmıştır. Çevre görevlisi süreci tarihsel gelişim aşamaları ve şuan ki mevcut durum, yapılan çalışmalardan bahsedilmiş slogan olarak ÇEVRE GÖREVLİSİ DEĞİL ÇEVRE MÜHENDİSİYİZ benimsenmiştir. Örgütlülüğün üzerinde durulmuş, Mesleki örgütlenmenin en önemli aracı olan Odaların kuvvetlenmesi yönünde TMMOB‘ye destek verilmesinin mahiyetinden söz edilmiştir.
İş sağlığı ve güvenliği başlığı altında, Türkiye‘de işçi sağlığı ve işçi güvenliği tartışılmıştır. Çevre sorunları gündeme getirilmiş çözüm yolları tartışılmış, Çevre Mühendisleri olarak ne gibi çalışmalar yapılabilir tartışılmıştır.
Oturum başlıkları gün sonunda daha verimli hale getirmek ve çözüm yolları arama amaçlı atölye çalışmalarıyla desteklenmiş. İkinci gün sonunda sonuç bildirgesi yayımlanmıştır.
Son söz ÇEVRE GÖREVLİSİ DEĞİL ÇEVRE MÜHENDİSİYİZ.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
Öğrenci Komisyonu adına Öğrenci Temsilcisi: GÜLSÜN ÇELİK