TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2022 SEMPOZYUMU
TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2022 SEMPOZYUMU 15 EKİM‘DE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
"GIDA KRİZİ VE GIDA ENFLASYONUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR ADIM İLERİ- KİMSEYİ GERİDE BIRAKMA"
15 Ekim 2022 tarihinde Ankara`da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi‘nde gerçekleştirilecek olan TMMOB Dünya Gıda Günü 2022 Sempozyumu programı açıklandı.
TMMOB çatısı altında bulunan Gıda, Kimya ve Ziraat Mühendisleri Odaları tarafından Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan TMMOB Dünya Gıda Günü 2022 Sempozyumu, 15 Ekim 2022 tarihinde Ankara`da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi‘nde, aşağıdaki programla gerçekleştirilecektir.
Etkinliğimiz ücretsizdir, tüm üyelerimize ve halkımıza açıktır. Katılımlarınızı bekliyoruz.
Tarih: 15 Ekim 2022
Saat: 13:00-17:30
Adres: ÇANKAYA BELEDİYESİ YILMAZ GÜNEY SAHNESİ
(Şehit Gönenç Caddesi No:16 Maltepe, Çankaya/ Ankara)
PROGRAM
13:00-14:00
Açılış Konuşmaları
Yaşar Üzümcü, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı (3 Oda Başkanı Adına)
Emin Koramaz, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı
Fazıl Düşünceli, FAO Tarım Uzmanı
14:00-14:15
Ara
14:15 - 15:15
Açılış Konferansı
Moderatör:
Baki Remzi Suiçmez, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı
Konuşmacılar:
Prof.Dr.Aziz Konukman, İktisatçı
"Ekonomi Politikalarının Tarım ve Gıda üzerine Etkileri"
Özcan Türkoğlu, FAO Kıdemli Program Koordinatörü
"Kimseyi Geride Bırakma"
15:15-15:30
Ara
15:30-17:30
Panel "Gıda Krizi ve Gıda Enflasyonunun Çözümü İçin Bir Adım İleri"
Moderatör:
Hasan Küçük, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi
Konuşmacılar:
Mehtap Ercan Bilgen, ZMO Yönetim Kurulu Yazman Üyesi
"Tarımsal Üretim ve Gıda Enflasyonu İlişkisi"
Yusuf Songül, GıdaMO Eski Yönetim Kurulu Başkanı, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi
"Gıda Enflasyonunun, Tarladan Sofraya Gıda Sisteminde Yarattığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri"
Prof.Dr.Dilek Aslan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı A.B.D.
"Gıda Krizlerinin Toplum Sağlığına Etkisi"
Aziz Koçal, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı
"Gıda Enflasyonunun Tüketiciye Etkisi"