TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
ULUSLARARASI KÜRESEL İKLİM GREVİHAFTASI’NA KATILIYORUZ

20-27 Eylül Uluslararası KÜRESEL İKLİM GREVİ  Haftası‘na katılıyoruz

Son 44 yılda canlı popülasyonları yüzde 60 azaldı. Bu yıl küresel limit aşımı günü Türkiye için 27 Haziran‘da dünya geneli için ise 29 Temmuz‘da yaşandı. CO2 salınımındaki artış, okyanus sıcaklıklarındaki yükseliş ve nihayetinde iklimsel anomalinin kaide haline gelmesi dünya genelindeki saygın bilim insanlarını bir iklim krizini yaşadığımız tespitinde uzlaştırdı. Artık yaşadığımız gezegenimizin zamanının en iyimser tahminlerle on yıllarla sınırlandığını biliyoruz.

Altıncı toplu yok oluşun eşiğinde olan gezegenimizi kurtarmaya yönelik çağrılar bu yıl daha da gürleşti. 20-27 Eylül haftasında tüm Dünyada Küresel İklim Grevi ilan edildi. Çağrıya küresel olarak kitlesel katılımlar sağlanıyor.

TMMOB ÇMO İstanbul Şubesi olarak bu çağrıya kulak veriyoruz. Gezegenimizin durumuna mesleğimizin birikimi ile çareler sunabileceğimize inanıyoruz. Ancak bunu yalnızca teknik birikimimiz ile değil, toplumsal bir mücadele ile hayata geçirebileceğimizin de bilincindeyiz. Bu sebeple İstanbul‘da Sarıyer ve Kadıköy Belediyelerinin desteği ile "Sıfır Gelecek Platformu"nun düzenlediği 20 Eylül Küresel İklim Grevi‘ne katılım çağrısında bulunuyoruz.

TMMOB ÇMO İstanbul Şubesi olarak 20 Eylül günü saat 14.00‘da Kadıköy İskele Meydanı‘nda gerçekleşecek basın açıklamasının ardından saat 16.00‘da Yoğurtçu Parkı‘nda standımızı açacağız.

20 Eylül günü tüm üyelerimizi saat 14.00‘da Kadıköy İskele Meydanı‘na ve 16.00‘da Yoğurtçu Parkı‘ndaki standımıza bekliyoruz.

 TMMOB Çevre Mühendisleri Odası

İstanbul Şubesi

Etkinikler için buraya tıklayınız 

 

18.09.2019 00:00
Okunma Sayısı: 229
Fotoğraf Galerisi