TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
VI. MERSİN ÇEVRE KONGRESİ SONUÇ BASIN AÇIKLAMASI

 

 

 

VI. MERSİN ÇEVRE KONGRESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ VE TEMİZ ÇEVRE VURGUSU İLE SONLANDI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve MERSİN Üniversitesi Çevre Topluluğu işbirliğiyle 2-3 Mart 2018 tarihinde düzenlenen ‘VI. Mersin Çevre Kongresi ‘sürdürülebilir enerji ve çevre vurgusu ile sonuçlandı.
Toplumun çevre bilincini arttırmak ve çevre örgütlülüğünü oluşturmayı amaçlayan ve 2 gün süren kongrenin açılışına TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan CAN ve yönetim kurulu üyesi aynı zamanda da Mersin Üniversitesi Çevre Topluluğu danışmanı Arş. Görevlisi Yasin ÖZAY, Türkiye de Çevre Mühendisliği Bölüm Kurucuları arasında yer alan ve İskan ve Bayındırlık eski bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Ünyayar, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Özgür Yalçınve beraberindeki heyet, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Kenan DOĞAN, Mersin Üniversitesi öğretim elemanları, değerli çevre mühendisi odası yönetim kurulu üyeleri ve mühendis üyeleri, 17 farklı üniversiteden kentimize misafir olarak gelen 170 öğrenci, Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrencileri ve çevre gönüllüleri katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Kongrenin ilk gününde Prof. Dr Ahmet SAMSUNLU ‘Türkiye‘de Çevre Mühendisliğinin kuruluş süreci, yapılanması ve olması öngörülen konumu,  Çevre Mühendisi Syn Zehra KORKMAZ ise Çevre Mühendisleri Odası Mersin örgütlülüğünün tarihçesi adlı sunum gerçekleştirmiştir.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan CAN açılış konuşmasında "Çevre kirliliği günümüz doğa sorunlarının en önemlisinden biridir. Artan çevre kirliliğine karşı sorunlara bilimsel ve teknolojik çözüm üretme alanları kongre ve kurultaylardır. Akademik olarak gerçekleştirilen bilimsel kongre, kurultay ve sempozyumların yanı sıra üniversite öğrencilerinin öğrenim süreleri boyunca gerçekleştirdikleri bu tip etkinlikler eğitim hayatlarına artı bir katma değer katarak ileriki dönemlerde gerek iş hayatları gerekse sosyal kültürel alanlar da kendilerine pozitif olarak dönüş yapacaktır. Öğrenci arkadaşlarımızın 2 gün boyunca belli konularda tartışacakları ve bilgi üretecekleri kongremizin kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Ayrıca CAN, Çevre Mühendislerinin Türkiye de yer alması gereken kamusal alanından bahsederek, kamu kurum ve kuruluşlarında ve Belediyelerde Çevre Mühendislerinin istihdamı arttırılmalı ve Çevre Mühendislerinin özel sektörde çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirmiştir.

Mersin Üniversitesi Çevre Topluluğu danışmanı Arş. Görevlisi Yasin ÖZAY ise "Çevre bilincinin önemine değinerek, öğrencilerin meydana getirdiği bu gibi etkinliklerin son derece önemli olduğunu vurguladı. VI. Mersin Çevre Kongresi Etkinliğinin, Türkiyenin bütün çevre mühendisliği bölümleri öğrencileri tarafından bilindiğini ve her geçen yıl daha fazla katılım ile etkinlikten başarılı sonuçlar alındığını belirtti."

Türkiye‘nin çeşitli üniversitelerinden gelen Çevre Mühendisliği Bölümü ve diğer disiplinden katılım sağlayan öğrencilerini ve çevre gönüllülerini ağırlayan kongrede ekolojik denge, sürdürülebilir çevre, enerji ve çevre, küresel iklim değişikliği ve paris iklim sözleşmesi konuları tartışıldı. 

 

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası

Mersin Şube Yönetim Kurulu

 

05.03.2018 00:00
Okunma Sayısı: 329
Fotoğraf Galerisi